Glazenier Johan Kole is de drijvende kracht achter Kole Glas-in-lood. Hij heeft het vak zo’n 45 jaar geleden geleerd bij een grootmeester: Atelier De Leur Baarn., die onder andere de kerkramen van monumentaal kunstenaar Abram Stokhof de Jong heeft gemaakt. Kole heeft in der tijd veel werk verricht aan deze prachtige ramen, die onder andere terug zijn te vinden in de kerk aan de St. Willibrordusstraat in Soest.

Johan Kole voert werkzaamheden uit in verschillende vormen van glas-in-lood. De werkzaamheden bestaan zowel uit nieuwe werkstukken als ook het restaureren van oude glas-in-lood objecten. Hierbij is er nauwelijks meer een verschil te zien met het origineel van vroeger. Dit komt veel voor bij de renovatie van kerken, restaurants, kantoren en monumenten. Voor deze restauraties is er veel authentiek glaswerk in het magazijn aanwezig.

Nieuwe werkstukken zijn o.a. bovenlichten – schuifdeuren – tochtdeuren – trappen huis ramen - kerkramen - raamhangers

Zijn vakmanschap behelst ook het ‘priegelwerk’ voor miniaturen en kleine objecten (zie bijvoorbeeld de raamhanger met de pauw in de Product galerie).

Glas-in-lood in dubbel glas (Isolatie) wordt door Johan met de meeste zorg uitgevoerd waarbij het lood zijn verweerde kleur terug krijgt.

Kortom, voor het authentieke glaswerk kunt u  terecht bij Kole Glas-in-lood Zeist. Een offerte op maat kunt u aanvragen via ‘Voor uw vragen’ . Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.